Зеленський прибув до Німеччини: деталі візиту

Читать на русском
Зокрема, на переговорах з Олафом Шольцом ітиметься про подальшу оборонну підтримку, розбудову української системи ППО, спільне виробництво озброєнь.
Getty Images

У ніч на вівторок, 11 червня, президент Володимир Зеленський прибув до Німеччини для участі в Конференції з відновлення України та переговорів із федеральним канцлером Олафом Шольцом.

Про це український лідер повідомляє у Telegram.

Зеленський візьме участь у саміті G7 – МелоніПрезидент Володимир Зеленський візьме участь у саміті Групи семи, який відбудеться 13-15 червня в місті Бриндізі на півдні Італії.

«URC2024 об’єднає уряди, десять із яких – на рівні прем’єр-міністрів, компанії та організації для допомоги Україні. В умовах російського повітряного терору термінові рішення для української енергетики будуть нашим основним пріоритетом», - написав Зеленський.

Згідно з його словами, із німецьким канцлером Зеленський планує говорити про подальшу оборонну підтримку, розбудову української системи ППО, спільне виробництво озброєнь. Також сторони скоординують позиції напередодні Саміту миру, саміту Європейської ради та саміту НАТО.

«Також зустрінуся з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром та президентом Бундестагу Бербель Бас, відвідаю військову базу, де проходять навчання наші військові», - додав глава держави.

Нагадаємо, кілька днів тому Зеленський відвідав із візитом Францію. Там він провів переговори з президентом США Джо Байденом та лідером Франції Еммануелем Макроном. За підсумками зустрічі з Макроном стало відомо, що Париж передасть Україні винищувачі, а також підготує ще кілька тисяч військових.

Згодом Зеленський анонсував нові домовленості з партнерами для посилення України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: