ВАКС заочно заарештував фігуранта справи про Чернівецьку митницю

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про заочний запобіжний захід для фігуранта справи.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту Андрія Ремарчука, якого НАБУ і САП підозрюють у кримінальному провадженні про зловживання під час розмитнення товарів на Чернівецькій митниці.

Таке рішення 28 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Ремарчука викликали на допит до НАБУ, оскільки йому заочно вручили повідомлення про підозру. Пізніше НАБУ оголосило його в розшук. Тому детектив звернувся до суду з клопотанням про заочний арешт Ремарчука. Суд клопотання задовольнив.

Водночас, захисник Ремарчука подав апеляційну скаргу на це рішення.

«Призначити розгляд апеляційної скарги захисника підозрюваного (Ремарчука – ред.) на ухвалу слідчого судді ВАКС від 28 травня 2024 року про застосування стосовно підозрюваного (Ремарчука – ред.) запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у відкритому судовому засіданні в приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду на 10:00 10 червня 2024 року з резервною датою з резервною датою судового засідання 5 серпня 2024 року о 09:15», – ідеться в рішенні АП ВАКС від 5 червня.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру 11 особам у створенні злочинної організації на Чернівецькій митниці. За версією слідства, підозрювані організували незаконне ввезення через митний пост «Вадул-Сірет» товарів з Туреччини (одяг, взуття, аксесуари), оформлюючи транспорт з ними як порожній або маскуючи їх іншими товарами зі значно меншою митною вартістю.

За останньою схемою, службові особи митного поста на підставі підроблених документів забезпечували позачерговий пропуск вантажівок без проведення митного огляду. Надалі транспорт їхав до складів підприємців, де високоліквідні товари вивантажували та реалізовували, а завантажені замість них товари прикриття доставляли на митний пост «Чернівці» для завершення оформлення та сплати занижених платежів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: