Повноваження ТЦК можуть скоротити через постійні скандали – нардеп

Читать на русском
Верховна Рада хоче скоротити повноваження ТЦК через постійні скандали. Нардеп зазначає, що планується передати функції ТЦК цивільним органам.
фото: sud.ua

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки через численні скандали розглядає можливість передачі функцій ТЦК до цивільних органів.

Про це заступник голови цього комітету, нардеп Єгор Чернєв заявляє в ефірі національного телемарафону.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

Чернєв згадав про бійку між працівниками «швидкої допомоги» і ТЦК, що стався 11 червня в Одесі. Як зазначається, тоді військовослужбовці Київського РТЦК та СП Одеси затримали та утримували кілька годин фельдшерів, які приїхали на виклик.

«Це дійсно ганебна ситуація, коли військові б'ються з лікарями – я такого ще не бачив», - зазначив нардеп.

Він також зауважив, що у профільному комітеті ВР наразі опрацьовують варіанти, як не допустити повторення таких ситуацій в майбутньому.

«І один із варіантів – поки що на рівні обговорення, – це передавання функцій ТЦК якимсь цивільним органам. Тобто, можливо, вивести із Збройних сил чи з Міністерства оборони. Але це – один із варіантів», – сказав Чернєв.

Нагадаємо, 11 червня біля Київського РТЦК та СП міста Одеса сталася бійка між медиками та військовослужбовцями ТЦК. За даними Telegram-каналів, у військкоматі утримували водія «швидкої», якому стало погано. Після цього до будівлі ТЦК на знак протесту прибули інші карети з медиками. Між ними та військовими почалася бійка.

У ТЦК при цьому заявили, що водій «швидкої» був доставлений до військкомату, оскільки відмовився надати військово-обліковий документ.

Також у суботу, 1 червня, в Чернівцях вкотре цивільний чоловік напав на представника ТЦК, при цьому, військовий відповів на агресію.

Раніше у Раді заявили, що за травень в Україні мобілізували більше людей, ніж за останні кілька місяців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: