У Брюсселі стартувало засідання «Рамштайн-23»: до зустрічей приєдналася ще одна країна

Читать на русском
Засідання у форматі Рамштайн відбувається 13 червня на полях зустрічі міністрів оборони НАТО у Брюсселі.
Getty Image

Міністр оборони США Ллойд Остін відкрив 23-є засідання Контактної групи з питань оборони України (у форматі Раймштайн).

Про це повідомили у місії США при НАТО у Twitter.

Танкова, авіаційна, IT та інші: які коаліції для підтримки України створили союзникиСоюзники створили дев'ять коаліцій для допомоги Україні. Їхні цілі та країн-учасники – на інфографіці.

«50 країн Контактної групи з питань оборони України збираються, щоб розпочати 23 щомісячну зустріч під головуванням міністра оборони США Остіна», – йдеться в повідомленні.

Під час відкриття засідання Остін повідомив, що до формату «Рамштайн» приєдналася Аргентина.

«Я радий вітати Аргентину як нового члена. Міністр Петрі (міністр оборони Аргентини Луїс Петрі - ред.), я радий, що ви з нами», – сказав Остін.

Також відомо, що перед початком зустрічі міністр оборони США Ллойд Остін зустрівся з міністром оборони України Рустемом Умєровим, обговорив ситуацію на полі бою в Україні та підтвердив рішучість передати більше систем ППО, зброї та снарядів.

«Сьогодні я зустрівся з міністром Рустемом Умєровим у Брюсселі та отримав нову інформацію про ситуацію на полі бою в Україні. Ми, як і раніше, сповнені рішучості задовольнити нагальні потреби України, включаючи більше систем протиповітряної оборони, зброї та боєприпасів», – написав Остін в Twitter.

Нагадаємо, на засіданні «Рамштайн» у травні глава Пентагону заявив, що наступні тижні та місяці війни в Україні будуть вирішальними.

У Пентагоні вчора назвали головну тему 23-го засідання «Рамштайну».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: