У Пентагоні назвали головну тему 23-го засідання «Рамштайну»

Читать на русском
Темою обговорення на запланованій на четвер в Брюсселі зустрічі формату Рамштайн буде посилення можливостей України у протиповітряній обороні.
Українська правда

Обговорення можливостей для посилення протиповітряної оборони України, зокрема, установками Patriot та іншими системами, буде в центрі уваги 23-ї зустрічі формату «Рамштайн», яке пройде в очному форматі 13 червня у Брюсселі.

Про це заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх заявила на брифінгу.

Танкова, авіаційна, IT та інші: які коаліції для підтримки України створили союзникиСоюзники створили дев'ять коаліцій для допомоги Україні. Їхні цілі та країн-учасники – на інфографіці.

Як відомо, журналіст запитала, коли США очікують доставки нової системи Patriot в Україну і який вплив, на думку Пентагона, це матиме на війну. Представниця Пентагону нагадала, що ППО є пріоритетом для України.

«Щодо питання України і протиповітряної оборони. Я бачила деякі повідомлення. Щодо Patriot, то в то в мене немає жодних оголошень наразі. Але ми знаємо, що протиповітряна оборона є пріоритетом для України. Це те, що їм потрібно − чи то у вигляді Patriot, чи в інших формах. Тому я впевнена, що це буде темою обговорення завтра на засіданні UDCG (Контактної групи з питань оборони України)», - зазначила Сінгх.

Згідно з її словами, очільник Пентагону Ллойд Остін разом з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США уже вилетів до Брюсселя. Там він також візьме участь у зустрічі міністрів оборони країн НАТО в п’ятницю, 14 червня.

Варто зазначити, що США погодилися дати Україні ще одну систему Patriot. Її перемістять із Польщі та розгорнуть в Україні протягом кількох днів.

Нагадаємо, попереднє засідання у форматі «Рамштайн» відбулося 20 травня. Партнери пообіцяли надати Україні додаткову допомогу у рамках усіх восьми «коаліцій можливостей».

Раніше «Слово і діло» розповідало, що обходиться дорожче платникам податків країн-союзників – допомога Україні чи преміум-підписка на Netflix.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: