США передадуть Україні ще одну систему Patriot – ЗМІ

Читать на русском
США погодилися дати Україні ще одну систему Patriot. Її перемістять із Польщі та розгорнуть в Україні протягом кількох днів.
Getty Images

США відправлять Україні ще один ракетний комплекс Patriot – таке рішення ухвалив президент Джо Байден. Це буде друга система Patriot, яку Штати передадуть Україні, хоч Пентагон регулярно постачає для них ракети.

Про це з посиланням на американських чиновників повідомляють New York Times та Associated Press.

Зеленський про передачу Україні додаткових Patriot: очікуємо на позитивний результатУкраїна незабаром може отримати ще кілька систем протиповітряної оборони Patriot, заявив Зеленський.

За словами чиновників, рішення Байден ухвалив минулого тижня після серії зустрічей на високому рівні та внутрішніх дебатів про те, як задовольнити нагальні потреби України у протиповітряній обороні, не ставлячи під загрозу боєздатність США.

Нову систему Patriot — другу, відправлену Сполученими Штатами в Україну — буде доставлено з Польщі, де вона захищає ротаційні сили американських військ, які повертатимуться додому.

Система, за словами представників США, може бути розгорнута на передовій лінії України протягом найближчих кількох днів, залежно від необхідного їй технічного обслуговування чи модифікацій.

Нагадаємо, два Patriot Україні обіцяла передати Німеччина. Крім того, Берлін спільно з іншими союзниками надасть Силам оборони України 100 ракет-перехоплювачів до систем протиповітряної оборони Patriot.

Ще один Patriot для України зберуть Нідерланди за сприяння інших країн.

Раніше президент Володимир Зеленський просив два Patriot для захисту Харкова та області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: