Протести у Вірменії: через зіткнення з поліцією постраждало та затримано понад 100 людей

Читать на русском
Зокрема, як відомо, демонстранти вийшли у центр Єревана через територіальні поступки Вірменії Азербайджану.
Суспільне

Внаслідок масових сутичок у столиці Вірменії через протести проти уряду на чолі із прем'єр-міністром Ніколом Пашиняном, постраждали щонайменше 55 людей. Також поліція затримала не менше 90 протестувальників.

Про це повідомляє Ехо Кавказу.

Станом на кінець середи, 12 червня, поліція затримала щонайменше 90 протестувальників. У Слідчому комітеті Вірменії заявили про порушення проти затриманих кримінальних справ за статтею про масові заворушення. Водночас МОЗ країни повідомляє про щонайменше 55 постраждалих.

Зазначається, що протестувальники вимагали відставки чинного прем'єр-міністра Вірменії Пашиняна та його уряду. Більшість з них є прихильниками вірменського опозиційного руху «Тавуш в ім'я батьківщини».

Згідно з інформацією ЗМІ, демонстранти вийшли у центр Єревана через територіальні поступки Вірменії Азербайджану, якому було обіцяно передати кілька прикордонних сіл, що розташовані в нейтральній зоні між позиціями армій двох країн. Протестувальники висловлювали невдоволеність позицією Пашиняна і його уряду через територіальні поступки в односторонньому порядку під тиском Азербайджану.

Як відомо, мітингувальники почали розбирати огорожі навколо будівлі парламенту, намагаючись прорватися до входу. У відповідь поліція почала розгін мітингів з застосуванням світло-шумових гранат.

Нагадаємо, вчора Пашинян заявив, що Вірменія вийде з ОДКБ, коли влада вважатиме це за потрібне.

Раніше повідомлялося, що влада Вірменії обговорює можливість приєднання країни до Європейського союзу з огляду на виклики, які постали перед країною протягом останніх років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: