Апеляційна палата зменшила заставу адвокату зі справи Кіпермана

Читать на русском
Апеляційна інстанція частково задовольнила скаргу сторони захисту підозрюваного адвоката на запобіжний захід.
фото: Facebook

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зменшила з 12 до 1,2 млн грн розмір застави, застосованої до адвоката Олексія Носова як запобіжний захід. НАБУ і САП підозрюють його у пропозиції хабаря НАБУ і САП у справі бізнесмена Михайла Кіпермана.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

У суді не називають прізвище адвоката, проте, за даними «Слово і діло», йдеться саме про Носова. Саме до нього напередодні застосували запобіжний захід у вигляді застави розміром 12 млн грн.

«13 червня 2024 року АП ВАКС розглянула апеляційні скарги сторони захисту на ухвалу слідчого судді ВАКС від 06.06.2024 про застосування запобіжного заходу у вигляді застави в розмірі 12 млн грн до одного зі столичних адвокатів. За результатами розгляду колегія суддів АП ВАКС частково задовольнила апеляційні скарги захисників та постановила нову ухвалу, якою зменшила підозрюваному розмір застави до 1 млн 211 тис. грн», – інформує орган.

Раніше НАБУ і САП повідомили про викриття столичного адвоката на спробі підкупу детектива НАБУ і прокурора САП. За інформацією «Слово і діло», йшлося про Олексія Носова. Пізніше йому повідомили про підозру.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили бізнесмену Михайлу Кіперману та іншим про підозру у заволодінні понад 716 млн грн. За даними слідства, у березні 2022 року ТОВ «Юнайтед Енерджі» закупила в «Укренерго» електричну енергію на суму понад 716 млн грн. Попри наявну заборгованість компанії перед товариством, керівник відповідного департаменту «Укренерго» не зупинив продаж. При цьому гарантом оплати виступив один із комерційних банків, а рішення про видачу гарантії голова правління прийняла одноосібно і з порушенням процедури.

Надалі електроенергію продали реальним учасникам ринку, а отримані кошти вивели на рахунки закордонної компанії, підконтрольної організатору схеми, який також є бізнес-партнером учасника справи НАБУ і САП про розкрадання коштів ПриватБанку. Гроші за поставлену електроенергію «Укренерго» так і не одержало. Коли ж звернулось до банка-гаранта з вимогою про погашення заборгованості, отримало відмову.

НАБУ і САП змогли заарештувати 721 млн грн, які перебували на рахунках залучених до злочинної схеми компаній. Крім того, у межах міжнародного співробітництва також заблоковано кошти на рахунках підконтрольної організатору схеми компанії у двох європейських країнах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: