Глава Міноборони Німеччини пояснив, чому Захід не повинен всерйоз сприймати ядерні погрози путіна

Читать на русском
Союзники не повинні сприймати ядерні погрози з боку путіна надто серйозно, бо його заяви є лише елементом гібридної війни.
Фото: DPA/Picture Alliance

Союзники не повинні сприймати ядерні погрози з боку російського диктатора володимира путіна надто серйозно.

Таку думку висловив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, його цитує Tagesschau.

Росія знову погрожує ядерною зброєю: скільки та яких боєголовок у неї є в арсеналіСкільки стратегічних та тактичних ядерних боєголовок має росія в своєму арсеналі – на інфографіці.

За його словами, заяви путіна на цю тему є нічим іншим, як «особливим способом ведення гібридної війни».

«Іноді він погрожує, іноді спокушає, іноді виглядає роздратованим, а потім знову агресивним. Ми не повинні дозволяти обманювати себе кожною його заявою», – наголосив Пісторіус.

Міністр додав, що зараз ФРН не бачить ризику ескалації ядерної зброї з боку росії. Погрози Кремля при цьому не повинні вплинути на підтримку України, а також на власну оборону та стримування.

Нагадаємо, 21 травня окупанти розпочали перший етап тактичних ядерних навчань. Військові відпрацювали застосування комплексів «Іскандер», а також спорядження гіперзвуковими ракетами «Кинжал» та вильоти до районів патрулювання.

А 11 червня росія та Білорусь розпочали другий етап тактичних ядерних навчань. Країни відпрацьовуватимуть «питання спільної підготовки частин збройних сил до бойового застосування нестратегічної ядерної зброї».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: