Швейцарія розкрила фінальний список учасників Саміту миру: скільки країн будуть представлені

Читать на русском
Швейцарія оприлюднила перелік учасників Глобального саміту миру. У заході візьмуть участь 92 країни та 8 міжнародних організацій.
Фото: URS FLUEELER

Уряд Швейцарії оприлюднив список учасників Глобального саміту миру, який відбудеться цими вихідними. У заході візьмуть участь 92 країни та 8 міжнародних організацій.

Відповідна інформація з'явилася на сайті уряду.

Що відомо про Глобальний саміт миру: цілі та подальші крокиНа Саміт миру до Швейцарії запрошено понад 160 делегацій. Учасники розроблять спільний план на основі формули миру Зеленського, в якому запропонують рф конкретні кроки щодо припинення війни. Деталі – на інфографіці.

Більша половина – 57 країн-учасників – буде представлена ​​на найвищому рівні президентами чи прем'єр-міністрами. Ще 29 держав будуть представлені на міністерському рівні.

П'ять країн, серед яких Індонезія, Ізраїль, Об'єднані Арабські Емірати, Південна Африка та Філіппіни, направлять на Саміт миру послів, а представники Бразилії та Ватикану отримають статусу спостерігача, а не учасника.

Делегація Китаю не візьме участі у зустрічі. При цьому Саудівська Аравія і Мексика, незважаючи на заяви ЗМІ, все ж таки будуть представлені на заході.

З міжнародних організацій у списку значаться ООН, ОБСЄ, Рада Європи, Єврокомісія, Єврорада, Європарламент, Організація американських держав та Вселенський патріархат.

Нагадаємо, що на захід було запрошено понад 160 делегацій. В основі обговорень країн-учасниць буде українська формула миру, а також дорожня карта мирного процесу. Росії запропонують конкретні кроки до закінчення війни, які підтримає більшість країн світу.

Президент України Володимир Зеленський вже прибув до Швейцарії на Саміт миру та розповів про свої очікування.

Раніше в ОП заявили, що Україна вже готується до другого Саміту миру, на якому обговорюватимуться результати першого Саміту та дорожня карта миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: