Україна сьогодні отримає рекордний обсяг електрики з ЄС

Читать на русском
Протягом доби Україна імпортуватиме електроенергію з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови.
фото Ken Mürk/ERR

В енергосистемі, як і раніше, зберігається дефіцит, тому в п'ятницю Україна імпортуватиме з Європи рекордний обсяг електроенергії.

Про це повідомили у пресслужбі Укренерго.

Скільки електроенергії Україна імпортувала до та після масованих ударів рф навесніНа інфографіці – обсяги імпорту електроенергії з Європи до та після масованих атак росії навесні.

«Протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 31 904 МВт/год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 689 МВт», – йдеться в повідомленні.

В той же чам експорт не передбачається.

У компанії нагадали, що сьогодні по всій території України застосовуватимуть графіки погодинних відключень з 18:00 до 22:00.

Зазначимо, раніше Україна імпортувала з Європи не більше 2700 МВт/год на добу. Але цей показник був побитий цього тижня.

Нагадаємо, наступного тижня тривалість відключення електроенергії може знову зрости, оскільки на одній із АЕС виведуть у ремонт енергоблок.

Генеральний директор компанії Yasno Сергій Коваленко заявив, що взимку українцям можуть давати світло на п'ять-шість годин на день. Але ситуація може покращитися, якщо вдасться відновити більше пошкоджених об'єктів енергетики та збільшити можливості імпорту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: