Відключення світла в Україні знову стануть більш тривалими – причина

Читать на русском
Тривалість відключень світла може зрости в червні, оскільки в ремонт буде виведено енергоблок на АЕС.
фото: pmg.ua

На одній із українських АЕС найближчим часом виведуть у ремонт енергоблок. Це означає, що дефіцит в енергосистемі збільшиться, а разом з ним може зрости тривалість відключень світла.

Про це повідомили в «Енергоатомі».

Як Україна виробляла електроенергію до повномасштабної війниВ Україні зруйновано, пошкоджено чи захоплено більше 70 відсотків енергогенерації. На інфографіці – як країна виробляла електроенергії до великої війни.

Повідомляється, що найближчими днями енергетики виведуть у ремонт ще один енергоблок-тисячник. З огляду на це, а також зростання споживання електроенергії у липні, дефіцит генерації в енергосистемі може збільшитися.

«Але з іншого боку, саме такий графік ремонтів дозволить восени максимально скоротити тривалість вимушених відключень електроенергії», – зазначили в компанії.

В «Енергоатомі» розповіли, що останніми місяцями вдалося завершити ремонти трьох енергоблоків потужністю 2420 МВт. Це зробили раніше на 22 дні, ніж планувалося.

В результаті АЕС виробили додаткові 171, 84 млн кВт електроенергії та підтримали енергосистему, скоротивши тривалість відключень у червні.

Нагадаємо, з травня енергетики застосовують погодинні графіки відключення світла через дефіцит енергії. Сьогодні, за даними Укренерго, світло відключатимуть з 20:00 до 22:00.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: