МКС розцінює кібератаки рф на Україну як потенційні воєнні злочини – Reuters

Читать на русском
Прокурори суду в Гаазі розслідують ймовірні кібератаки росії на українську цивільну інфраструктуру як можливі воєнні злочини.
Фото: hrw.org

Прокурори Міжнародного кримінального суду в Гаазі розслідують російські кібератаки на українську громадянську інфраструктуру як можливі воєнні злочини.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела.

«Нюрнберг» для путіна: які можливі варіанти створення трибуналуЯкі існують варіанти створення трибуналу для путіна та що заважає їх реалізувати – на інфографіці.

За даними ЗМІ, прокурори МКС та українські правоохоронці працюють над розслідуванням «кібератак, скоєних з початку повномасштабного вторгнення» у лютому 2022 року.

У Гаазі вивчають кібератаки на інфраструктуру України, які поставили під загрозу життю людей, порушивши електро- та водопостачання, перервавши зв'язок із службами екстреного реагування або вивівши з ладу мобільні служби передачі даних.

Два інші джерела стверджують, що представники МКС розглядають варіант із розслідуванням інцидентів, які сталися ще починаючи з 2015 року. Наразі Україна збирає докази на підтримку розслідування прокурора МКС.

«Прокуратура МКС відмовилася від коментарів у п'ятницю, але раніше заявляла, що має юрисдикцію розслідувати кіберзлочини. Вона також заявила, що не може коментувати питання, пов’язані з поточними розслідуваннями», – зазначено в публікації.

Нагадаємо, 17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав міжнародний ордер на арешт російського президента володимира птіна та дитячого омбудсмена Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у незаконній депортації українських дітей.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, кого Міжнародний кримінальний суд звинувачував у злочинах та на якій стадії перебувають справи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: