Україна може знищувати ракетні установки у рф, з яких обстрілюють Харків – Столтенберг

Читать на русском
Україна має право на самозахист й це право включає можливість знищувати легітимні військові цілі на території росії.
president.gov.ua

Україна має право на самозахист й це право включає можливість знищувати легітимні військові цілі на території росії.

Про це в етері телемарафону заявив Генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

«Україна має право на самозахист. Це право включає право знищувати легітимні військові цілі на території агресора – росії. Ми надали 99% військової допомоги Україні, хоча були накладені певні обмеження на використання цього озброєння. Проте ці обмеження ми послабимо, оскільки рф розпочала новий наступ на півночі, біля Харкова. Вони атакують з російської території, і Україна має право знищувати ракетні установки, з яких обстрілюють Харків. Отже, обмеження поступово скасовуються, і це допоможе українцям захищатися», – заявив він.

Однак Столтенберг наголосив, не зважаючи на те, що Альянс надасть велику підтримку Україні, він не стане стороною конфлікту.

«НАТО від початку заявило, що надасть велику підтримку Україні. Ми в Альянсі домовилися, що здійснюватимемо підготовку українських військових. Проте НАТО завжди підкреслює, що ми не є стороною конфлікту і тому не посилаємо наші війська в Україну», – додав Генсек.

Нагадаємо, фахівці Інституту вивчення війни заявляли, що українські військові отримали дозвіл на застосування західної зброї по військових об'єктах лише на 16% території росії.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомляв, що дозвіл країн-партнерів використовувати західну зброю для завдання ударів по території росії значно посилить обороноздатність України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: