Російські солдати обезголовили воїна ЗСУ на Донеччині – Костін

Читать на русском
Російські окупанти стратили українського військовослужбовця замість того, щоб взяти його в полон. Трагедія сталася на Донецькому напрямку.
Фото: x.com/AndriyKostinUa

Російські окупанти стратили українського військовослужбовця замість того, щоб взяти його в полон. Трагедія сталась на Донецькому напрямку.

Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін.

Відомо, що воїна обезголовили. Так, під час аеророзвідки на одній із бойових позицій військові виявили пошкоджений броньований автомобіль ЗСУ. На ньому знаходивлася відрізана голова українського воїна.

«Нові жахливі докази злочинної політики рф, спрямованої на знищення українців. Ми отримали інформацію, що російські командири віддали наказ не брати в полон українських військовослужбовців, натомість вбити їх з нелюдською жорстокістю – шляхом обезголовлення», – розповів Костін.

Він додав, що такі злочинні накази, найімовірніше, були віддані на рівні керівництва батальйону та роти окупаційних військ.

У прокуратурі уточнили, що наразі розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, що на початку травня організація Human Rights Watch зафіксувала, що окупанти з грудня розстріляли щонайменше 15 українських військових під час спроби здатися в полон.

Раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець розкритикував позицію міжнародних організацій щодо фіксації та розслідування російських воєнних злочинів в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: