Парламент Швейцарії зробив крок для реекспорту зброї в Україну

Читать на русском
Нижня палата парламенту Швейцарії підтримала ініціативу, яка пропонує дозволити непрямі постачання зброї Україні. Наразі рішення за Верхньою палатою.
Колаж 24 каналу

Нижня палата парламенту Швейцарії – Комітет з питань безпекової політики Національної ради підтримав ініціативу, що пропонує надати дозвіл на непрямі поставки зброї Україні.

Про це повідомляє видання Blick.

З якою регулярністю союзники постачають Україні нові зразки західної зброїСоюзники востаннє передавали Україні нові зразки озброєння у жовтні. Як часто відбуваються такі поставки – на інфографіці.

Повідомляється, що під час розгляду у комітеті пропозицію підтримали 10 депутатів, ще 10 були проти, а четверо утрималися. Остаточне рішення ухвалила голова комітету Зайлер Граф.

Законопроєкт тепер має розглянути верхня палата парламенту – Національна рада Швейцарії та Рада кантонів. За умови підтримки ініціативи депутатами рішення про зброю для України може набути чинності.

Як відомо, Швейцарія – нейтральна країна, яка забороняє постачати свою зброю в Україну. Передача зброї швейцарського виробництва українським військовим заборонена і для третіх країн.

Нагадаємо, у грудні минулого року Швейцарія пом'якшила правила експорту озброєння для України.

У травні цього року Швейцарська влада розпочала консультації про реекспорт вітчизняної зброї до воюючих країн. Це, зокрема, дає шанс на постачання зброї в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: