США постачатимуть Україні ракети до Patriot і NASAMS у пріоритетному порядку – Білий дім

Читать на русском
США нададуть Україні пріоритет у постачанні зенітних ракет, незважаючи на те, що інші держави раніше розмістили замовлення на їх виробництво.
Фото: Reuters

США нададуть Україні пріоритет у постачанні зенітних ракет, незважаючи на те, що інші держави раніше розмістили замовлення на їх виробництво.

Про це повідомив координатор із стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, його цитує Independent.

Посилення протиповітряної оборони України: чим цього року допомогають союзникиУкраїна терміново потребує посилення ППО. Які системи цього року передали чи обіцяли передати союзники.

За словами Кірбі, йдеться про постачання ракет до комплексів Patriot та NASAMS.

«В останні місяці росія посилила свої атаки на міста та цивільну інфраструктуру, і намагається зруйнувати енергетичну систему України напередодні цієї зими...У результаті уряд Сполучених Штатів ухвалив важке, але необхідне рішення переглянути пріоритети короткострокових запланованих постачань», – сказав він.

У Білому домі вважають, що ефект від ухвалення такого рішення буде помітним найближчим часом – уже протягом наступних кількох тижнів Україна отримає більше постачання необхідної зброї.

«Хочу прояснити: ці країни все одно матимуть ракети, які вони замовили. Просто терміни постачання для них тепер трохи збільшаться», – сказав він.

Кірбі додав, що це рішення демонструє прихильність Америки до підтримки України, а також інших партнерів, які стикаються з «екзистенційною небезпекою».

«Ми збираємося переконатись, що надамо Україні критично важливі можливості протиповітряної оборони, які їй потрібні зараз і в майбутньому. І ми вдячні країнам, з якими ми зв'язалися, які не лише зрозуміли, а й повністю підтримали це рішення», – резюмував він.

Напередодні ЗМІ повідомили, що уряд США має намір відкласти на користь України всі замовлення не лише на ракети Patriot, а й на самі системи.

Сьогодні також стало відомо, що влада Румунії передасть Збройним силам України систему протиповітряної оборони Patriot.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: