Зеленський збирав Ставку, присвячену ситуації в енергетиці: які рішення ухвалили

Читать на русском
Зеленський у четвер, 20 червня, провів Ставку Верховного головнокомандувача. Засідання було присвячене питанням енергетичної безпеки.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський у четвер, 20 червня, провів Ставку Верховного головнокомандувача. Засідання було присвячене питанням енергетичної безпеки.

Про це він розповів у своєму Telegram-каналі.

Дефіцит в енергосистемі: як ощадливо споживати електроенергіюУкраїнців систематично закликають ощадливо споживати електроенергію, як це робити – на інфографіці.

«Заслухали доповіді прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, міністра енергетики Германа Галущенка, голови НАК «Нафтогаз України» Олексія Чернишова та командувача Повітряних сил Миколи Олещука», – повідомив Зеленський.

За підсумками засідання Ставка доручила Кабміну розробити умови, які спростять встановлення сонячних панелей та акумуляторів. Йдеться, зокрема, про податкові та митні пільги, а також кредитні програми.

Крім того, уряд має розробити стратегію розвитку відновлюваної енергетики та розподіленої генерації.

«Усі громадські та адміністративні будівлі мають бути обладнані енергоощадними технологіями. Сонячні панелі, смартлічильники та установки зберігання енергії якнайшвидше мають з’явитися в кожній школі, у кожній лікарні. Обласним військовим адміністраціям доручили проконтролювати це на місцевому рівні», – заявив Зеленський.

За його словами, влада активно готується до наступного опалювального сезону, будує комплексний захист із системами ППО і «відновлює те, що можна відновити».

Нагадаємо, нещодавно глава Укренерго повідомив, що до кінця липня в Україні прогнозується важка ситуація в енергосистемі. При цьому вже в серпні ситуація з відключеннями світла має покращитися.

А генеральний директор Yasno Сергій Коваленко заявив, що українцям слід підготуватися до тривалих відключень електроенергії у зимові місяці. Взимку світло можуть давати лише по 6-7 годин на день.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: