Шмигаль озвучив стратегію для посилення української енергетики

Читать на русском
Наслідки російських атак на енергетику країни довгострокові, тож українцям ще довго доведеться економити електрику. Тим часом, Кабмін розробив стратегію захисту.
фото Денис Шмигаль/Telegram

Через російські атаки енергетика втратила більше 9ГВт потужностей генерації. Ситуація складна. Але влада має стратегію, як можна посилити енергосистему.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну 4 червня.

Друге підвищення за час великої війни: як змінилися тарифи на електрику для населенняВ Україні зросла вартість електроенергії для населення. На інфографіці – єдиний та зонні тарифи для населення.

За його словами, зараз ключовим пріоритетом є зміцнення енергетики після російських терористичних ударів.

«Ситуація дуже складна. Втрачено понад 9 ГВт потужностей генерації. Ворог і далі атакує енергетичні об’єкти. Наразі «Укренерго» знову вимушене вдаватися до планових вимкнень споживачів. Цим виграємо час для того, щоб відновити та посилити енергосистему», – додав він.

За словами Шмигаля, урядова стратегія посилення енергосистеми включає такі пункти:

  • посилення ППО;
  • ремонти пошкодженого обладнання та подальший розвиток захисту від дронів;
  • децентралізація енергосистеми;
  • міжнародна підтримка та співробітництво;
  • енергоефективність та відповідальне споживання електроенергії.

Прем'єр додав, що наслідки російських атак на енергетику є довгостроковими. Тому економія буде частиною повсякденного життя українців у наступні роки.

Нагадаємо, Укренерго попередило, що в енергосистемі знову виник дефіцит. Також повідомлялося, що з 1 червня уряд підвищив тариф на електроенергію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: