НАБУ не провело обшуки в Чернишова на прохання директора бюро – ЗМІ

Читать на русском

Українські журналісти стверджують, що керівник Національного бюро втручався у проведення слідчих дій в одній гучній справі.
колаж: «Слово і діло»

На прохання директора Національного антикорупційного бюро Семена Кривоноса детективи органу не провели обшук у голови правління НАК «Нафтогаз України» Олексія Чернишова в рамках справи, в якої проводили слідчі дії в його ймовірного оточення.

Про це йдеться в розслідуванні журналіста «Української правди» Михайла Ткача та підтверджують співрозмовники «Слово і діло» в органах правопорядку.

Раніше «Слово і діло» повідомляли, що детективи НАБУ провели обшуки в низки осіб, пов'язаних з Чернишовим, у справі про нібито хабар від забудовника Сергія Копистири. Зокрема, детективи обшукали колишню радницю Чернишова Марину Медведєву; ексдержавного секретаря Міністерства розвитку громад та територій Василя Володіна; директора з комерційних питань АТ «Укргазвидобування» Максима Горбатюка та інших осіб. Володін наразі обіймає посаду члена правління «Нафтогазу», а Медведєва – теж працювала в «Нафтогазі», але нібито звільнилась.

За інформацією УП, Вищий антикорупційний суд за клопотанням детективів НАБУ та прокурорів САП надав дозвіл на обшук житла, яким користується Чернишов. Проте, як стверджують джерела УП та підтверджують співрозмовники «Слово і діло», обшук так і не провели. В УП наголошують, що це сталося на прохання директора НАБУ Кривоноса.

Також голова «Нафтогазу» мав таємну зустріч з керівником НАБУ, яка нібито співпала з історією про затримання його колишнього заступника в Мінрегіоні Василя Лозинського.

Як повідомляло «Слово і діло», обшук також проводили в Юлії Марчук, яка нібито пов'язана з Чернишовим. УП повідомляє, що вона є дружиною Вадима Марчука, який здійснював особисту безпеку Чернишова, коли той очолював Мінрегіон. Марчук нібито отримала квартири як неправомірну вигоду від Копистири. УП підтвердило, що дружина Марчука дійсно проживає в тій квартирі, яка фігурує в справі.

Сам Чернишов підтвердив декілька зустрічей з директором НАБУ, але повідомив, що вона не була втаємничена і стосувалася можливої перевірки кандидатів на посади в «Нафтогазі» на доброчесність. Він заперечив одержання неправомірної вигоди його помічниками, водіями або охоронцями. Чернишов сказав, що Вадим Марчук був або є досі співробітником Служби безпеки України і забезпечував його особисту охорону у 2021-2023 роках. Голова «Нафтогазу» також заперечив отримання будь якої інформації від директора НАБУ у кримінальних провадженнях.

Керівник НАБУ Кривонос підтвердив одну зустріч з Чернишовим та повідомив, що зустріч стосувалася укладання меморандуму між органами для перевірки кандидатур в «Нафтогаз». Він заявив, що не надавав вказівок щодо проведення чи не проведення обшуків у кримінальних провадженнях. Кривонос також додав, що не інформував Чернишова про наявність кримінального провадження щодо нього.

Час “Ч”. Як керівнику Нафтогазу “щастить” в НАБУ | УП. РозслідуванняУкраїнська правда

Нагадаємо, НАБУ і САП завершили розслідувати справу про підкуп Кубракова забудовником Копистирою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: