США відкладуть замовлення систем Patriot для інших країн заради допомоги Україні – ЗМІ

Читать на русском
Американські системи ППО Patriot, призначені для інших країн, будуть перенаправлені Україні позачергово.
Getty Images

Уряд США має намір призупинити всі відкриті замовлення на системи ППО Patriot і ракети до них, доки таких систем не вистачатиме Україні для захисту від атак росії.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на джерела, які вже знайомі з цим рішенням.

Посилення протиповітряної оборони України: чим цього року допомогають союзникиУкраїна терміново потребує посилення ППО. Які системи цього року передали чи обіцяли передати союзники.

Як повідомляється, США відкладуть замовлення систем протиповітряної оборони Patriot для інших країн, щоб перенаправити їх Україні.

«Про цей крок буде оголошено в четвер, після того, як президент Джо Байден заявив минулого тижня в Італії, що він узяв на себе зобов'язання щодо постачання додаткових систем ППО в Україну», – йдеться у повідомленні.

За словами Байдена, п'ять країн погодилися відправити Patriot та інші системи ППО в Україну, а іншим країнам, які чекають на постачання американських систем, доведеться почекати. Тому що «все, що у нас є, буде відправлене до України, доки їхні потреби не будуть задоволені», цитує його видання.

Нагадаємо, наприкінці травня стало відомо, що Україна отримає від Німеччини ще одну систему ППО Patriot. Це буде третя така система, більше ФРН не зможе.

При цьому на засіданні Рамштайну в червні глава Пентагону не підтвердив передачу США ще однієї системи ППО Patriot.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: