Українці почали рідше використовувати підроблені документи на кордоні – ДПСУ

Читать на русском
Наразі прикордонники виявляють близько 5 підроблених документів на день, при цьому раніше підробок на добу було близько 10.
фото ДПСУ

Останнім часом зменшилась кількість спроб використання підроблених документів для перетину державного кордону у пунктах пропуску.

Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону 20 червня.

Виїзд за кордон після 18 травня: прикордонники розповіли, у кого перевірятимуть військово-обліковий документЗ 18 травня прикордонники у пунктах пропуску в окремих категорій громадян перевірятимуть наявність військово-облікового документа.

«Якийсь час тому ми могли виявляти близько 10 підробок за добу в пунктах пропуску, зараз ця кількість може бути до 5, але фактично такі спроби не припиняються і люди йдуть на те, щоб через злочинні групи отримувати такі документи, щоб надалі перетнути кордон», – розповів Демченко.

За його словами, більшість спроб незаконного перетину кордону все ж таки відбувається не в напрямку пунктів пропуску, а по зеленій ділянці кордону, тобто поза шляхами, де можна легально перетинати кордон.

«Останнім часом ми не бачимо, що кількість спроб різко зростає, але фактично вони залишаються щоденними. Щодня прикордонники затримують порушників на різних ділянках кордону, водночас більшість таких спроб залишається на кордоні з Молдовою та Румунією», – додав речник.

Нагадаємо, з 18 червня в «Резерв+» став доступний електронний військово-обліковий документ. У ДПСУ повідомили, що електронний документ вже приймають на кордоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: