Гра на виснаження: Євлаш розповів, яку тактику зараз використовують росіяни під час атак

Читать на русском
Під час обстрілів ракетами та дронами окупанти продовжують шукати слабкі місця в українській ППО.
Фото: detector.media

Війська рф під час повітряних атак продовжують шукати слабкі місця в українській ППО, використовуючи різні методи та тактики.

Про це розповів речник повітряних сил Ілля Євлаш в ефірі телемарафону 21 червня.

Пріоритет №1: які системи ППО союзники поставили та обіцяли передати Україні цього рокуУкраїна через російські атаки терміново потребує систем ППО. Що надали чи обіцяли союзники – на інфографіці.

За його словами, ворог намагається «промацувати» українську ППО, аналізувати та використовувати різні методи.

«Це гра на виснаження. Вони намагаються знайти слабкі сторони та щілини, тоді як ми намагаємося маневрувати наявними силами та засобами, щоб відбивати ці ракетно-дронові атаки», – сказав він.

Євлаш зазначив, що росіяни все частіше застосовують КАБи на прифронтові міста.

«Ми бачимо, що по передньому краю досить активно застосовуються і керовані авіаційні бомби, і це зараз є серйозною проблемою», – заявив Євлаш.

При цьому він додав, що ресурси, навіть у такої великої країни як рф, не безлімітні, і їм доводиться це враховувати.

Нагадаємо, росія вночі 19 червня атакувала Україну 21 ударним безпілотником Shahed. Сили ППО збили 19 ворожих дронів у Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Хмельницькій та Львівській областях.

У ніч на 20 червня рф також атакувала Україну безпілотниками. Було пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури у Вінницькій області. Також повідомлялося, що ППО збила всі дрони, які летіли на Київ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: