Окупанти намагаються звузити Керченську протоку для посилення вогневого контролю – Плетенчук

Читать на русском
Російські військові намагаються баржами звузити Керченську протоку для посилення вогневого контролю.
Укрінформ

Російські військові намагаються баржами звузити Керченську протоку для посилення вогневого контролю.

Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в етері телемарафону.

Кримський міст: будівництво та руйнування «законної військової цілі №1»Україна планує нову атаку на Кримський міст, пишуть ЗМІ. На інфографіці – основні події за час його існування.

За його словами, укріплюючи баржами Керченську протоку росіяни намагаються максимально звузити прохід, щоб його було легше контролювати.

«Це навіть не укріплення, це спроби барикадування для того, щоб максимально звузити цей прохід, щоб його було легше контролювати. Росіяни його контролюють шляхом авіації: постійно підіймають в повітря як гелікоптери, так і літаки різноманітних моделей», – заявив Плетенчук

Він також додав, що наразі в східній частині Чорного моря продовжує панувати російська авіація. Та періодично гелікоптери загарбників опиняються під прицілом власних систем ППО. За словами речника, це побічний ефект великої присутності цих одиниць у повітрі.

Нагадаємо, Сили оборони України вночі 30 травня успішно уразили ракетами ATACMS Керченську поромну переправу. Вона активно використовувалася ворогом для забезпечення свого угруповання військ у тимчасово окупованому Криму.

Також писали, що 22 червня російські війська вперше атакували «Калібрами» з Азовського моря, вважаючи його більш безпечним, ніж Чорне.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: