ЗСУ вночі вразили ракетами ATACMS поромну переправу в Криму – Генштаб

Читать на русском
Сили оборони України успішно уразили ракетами ATACMS Керченську поромну переправу, суттєвих пошкоджень зазнали два пороми, які здійснювали залізничні та автомобільні перевезення.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Сили оборони України вночі 30 травня успішно уразили ракетами ATACMS Керченську поромну переправу. Вона активно використовувалася ворогом для забезпечення свого угруповання військ у тимчасово окупованому Криму.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

Втрати російського Чорноморського флоту у війні проти УкраїниНа інфографіці – російські кораблі та катери, потоплені та пошкоджені під час повномасштабної війни.

«Сьогодні вночі Сили оборони України завдали удару ракетами ATACMS по Керченській поромній переправі, яка активно використовувалася ворогом для забезпечення свого угруповання військ у тимчасово окупованому Криму», - йдеться в повідомленні.

У Генштабі зазначили, що цей об’єкт прикривали «сучасні» російські засоби ППО - «Панцир», «Тор», «Тріумф».

«Однак, ракети, які стоять на озброєнні з 90-х років минулого століття, успішно подолали «новітній» протиповітряний щит загарбників», - додали в Генштабі.

Зазначається, що в результаті ураження суттєвих пошкоджень зазнали два пороми, які здійснювали залізничні та автомобільні перевезення.

Зокрема, один із них сів на мілину, чим заблокував функціювання всієї Керченської переправи.

«Завдяки вдалій бойовій роботі українських ракетників військову логістику окупантів на півострові суттєво підірвано. Ворог повинен пам’ятати: Крим – це Україна», - підкреслили в Генштабі.

Нагадаємо, сьогодні вночі в окупованій Керчі пролунали вибухи.

Росіяни заявили, що внаслідок ракетної атаки було пошкоджено автомобільний та залізничний пороми.

Пізніше в ГУР підтвердили знищення двох катерів рф в Криму і повідомили деталі спецоперації. А російський Telegram-канал ASTRA додав, що вночі в Криму українські дрони пошкодили чотири десантні катери росіян, один лоцманський катер і два пороми. Також поранено п'ятьох росіян серед членів екіпажу.

Згодом стало відомо, що внаслідок атаки українських дронів два російські катери типу «Тунець» були не просто вражені, а знищені. Відновити їх неможливо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: