На Буковині чоловік намагався задушити працівника ТЦК після невдалої спроби перетину кордону

Читать на русском
У Чернівецькій області чоловік після невдалої спроби перетнути кордон нібито напав на працівників ТЦК та СП.
Фото: Getty Images

У Чернівецькій області чоловік після невдалої спроби перетнути кордон нібито напав на працівників територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Відповідна інформація з'явилася у Facebook-сторінці Чернівецької обласної ТЦК та СП.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

Там розповіли, що затриманий на кордоні втікач був переданий військовослужбовцям ТЦК та СП для уточнення даних.

За версією військкомату, чоловік, прямуючи на задньому сидінні службового автомобіля, «вчинив напад на військовослужбовців та наніс тілесні ушкодження, здійснив спробу удушення водія ременем безпеки».

«З метою вгамування порушника було викликано слідчо-оперативну групу, для надання медичної допомоги військовослужбовцям - екстрену медичну допомогу. Після вчиненого чоловік намагався маніпулювати суспільною думкою, вдаючи постраждалого, та розмістив відповідне відео в соціальній мережі», – стверджують у ТЦК.

Там також додали, що військові, які зазнали травм, брали участь у відбитті повномасштабного вторгнення рф і проходили службу в десантно-штурмових військах, а в ТЦК їх перевели за станом здоров'я.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що на Волині судили ухилянта, який втік від ТЦК до лісу. А у Луцьку на співробітників ТЦК напали з газовим балончиком.

Також повідомлялося, що в одному з ТЦК у Закарпатській області помер військовозобов'язаний, раніше визнаний ВЛК придатним до служби.

Раніше у Міноборони заявили, що представники ТЦК не мають права затримувати громадян та доставляти їх до Територіального центру комплектування для оновлення військово-облікових даних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: