Суд продовжив нічний домашній арешт депутату райради на Одещині

Читать на русском
Антикорупційний суд продовжив строк дії запобіжного заходу, застосованого до підозрюваного депутата.
фото: zmi.ck.ua

Вищий антикорупційний суд продовжив до 13 серпня строк тримання під нічним домашнім арештом депутата Білгород-Дністровської районної ради Одеської області Анатолія Хмільківського. Його підозрюють у підбуренні бізнесмена до хабарництва.

Таке рішення 13 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відправив Хмільківського під нічний домашній арешт в період з 22:00 до 06:00. На нього також поклали обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у цьому кримінальному провадженні та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити запобіжний захід.

«Клопотання прокурора САП про продовження дії запобіжного заходу у кримінальному провадженні задовольнити. Продовжити підозрюваному (Хмільківському – ред.) на два місяці, тобто до 13 серпня 2024 року, але в межах строку досудового розслідування строк дії запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Зобов'язати підозрюваного у період часу з 22:00 по 06:00 не залишати житло», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру депутату Білгород-Дністровської райради. За версією слідства, підозрюваний схилив місцевого підприємця до надання 450 тисяч доларів депутатам і голові селищної ради Одеського району, аби отримати землю в оренду з правом приватизації під забудову. Депутата райради було викрито одразу після одержання ним першої частини обумовлених коштів, а саме 10 000 доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: