Транспортний безвіз з ЄС: для українських перевізників зробили важливу заяву

Читать на русском
Перевізники, які працюють відповідно до транспортного безвізу в країнах ЄС, мають оновити документи та маркування.
фото ДПСУ

Усі українські вантажівки мають повернутися до України для отримання оновлених документів та маркування, перш ніж продовжити перевезення відповідно до нових правил транспортного безвізу.

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач у понеділок, 24 червня.

Як повномасштабна війна вплинула на обсяги перевезень в УкраїніЗа перший рік повномасштабної війни обсяг вантажних та пасажирських перевезень в Україні значно скоротився. На інфографіці – по місяцях.

За його словами, повернутись в Україну за новими документами потрібно до 10 липня.

«Що має знати український бізнес, який виконує перевезення відповідно до «транспортного безвізу»? До 10 липня всі вантажівки мають встигнути повернутися до України, щоб далі виїжджати вже з оновленими документами та маркуванням», – написав Деркач у Facebook.

Після 10 липня нові правила почнуть діяти повноцінно, додав він.

Нагадаємо, 20 червня Україна та Єврокомісія продовжили дію «транспортного безвізу» на один рік з можливістю його автоматичної пролонгації до кінця 2025 року.

З листопада минулого року польські фермери блокували КПП на українському кордоні. Вони вимагали скасування транспортного безвізу для України та повернення для українських водіїв системи дозволів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: