Данія виділила фінансування на підтримку України та Молдови на шляху до ЄС

Читать на русском
Уряд Данії віділить мільйони євро, щоб прискорити процес вступу України та Молдови до Європейського Союзу.
Фото: supportukraine.dk

Уряд Данії виділить мільйони євро, щоб прискорити процес вступу України та Молдови до Європейського Союзу.

Про це повідомило міністерство закордонних справ країни.

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

Відомо, що Данія надасть 150 млн данських крон (приблизно 20 млн. євро) для підтримки євроінтеграції двох держав.

Кошти перераховуватимуться частинами до 2030 року. Їх направлять на допомогу Україні та Молдові у створенні адміністративних структур та законодавства, необхідних для наближення до членства у ЄС.

«Я радий, що тепер ми можемо розпочати переговори щодо вступу України та Молдови. Ми завжди говорили, що розширення ЄС – це не зниження планки прийому, а допомога країнам-кандидатам у її подоланні, і саме в цьому ми зараз допомагаємо Україні та Молдові. Успішне розширення ЄС має важливе значення для стабільності Європи. Це зміцнює безпеку всіх нас», – заявив міністр закордонних справ Ларс Лекке Расмуссен.

Нагадаємо, сьогодні голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що Європейський Союз розпочинає переговори про вступ України та Молдови.

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що після завершення переговорів про вступ Україна опиниться за три кроки від повноправного членства в ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: