НАБУ і САП викрили мера Мукачева Балогу

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку затримали Мукачівського міського голову та керівника місцевої райради.
Андрій Балогафото: mukachevo.net

НАБУ і САП викрили міського голову Мукачева Закарпатської області Андрія Балогу, очільника Мукачівської районної ради Михайла Ланьо та інших на зловживаннях під час продажу землі в місті. Балогу та Ланьо затримали.

Про це повідомляють прес-служби органів, але не зазначають прізвища фігурантів.

Справа Сольського, Горвата та інші: шість фактів розкрадання землі, які розслідує НАБУНа інфографіці – які справи про розкрадання землі розслідує НАБУ. Серед них справа, фігурантом якої є міністр аграрної політики Микола Сольський.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться саме про Балогу та Ланьо, в яких у жовтні 2023 року проводили обшук у межах цієї справи.

«САП і НАБУ спільно з СБУ викрили міського голову та голову районної ради на Закарпатті на зловживанні службовим становищем з метою продажу за заниженою вартістю земельної ділянки комунальної власності площею понад 3 га», – інформує САП.

За даними слідства, мер Мукачево забезпечив ухвалення на сесії міськради рішення про продаж за заниженою у майже 9 разів ціною ділянки приватному товариству, фактичним контролером якого є голова райради, колишній нардеп Михайло Ланьо.

Підставою для цього стала експертна грошова оцінка із заниженою вартістю ділянки, за яку власникам компанії-оцінювачки надали хабар. В результаті таких оборудок землю з ринковою вартістю 84,6 млн грн продали усього за 9,6 млн грн.

Попри таку мізерну ціну, міський голова особистим рішенням ще й надав товариству розстрочку платежу на 6 місяців. Збитки територіальній громаді становлять 74,9 млн грн.

«Серед підозрюваних: міський голова; голова районної ради; ексначальник відділу комунальної власності та земельних відносин міської ради; два власники компанії-оцінювачки; оцінювач. Чинних та колишнього посадовців затримано у порядку ст. 208 КПК України», – інформує НАБУ.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру тестю колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: