Окупанти почали частіше здаватися в полон: у розвідці розповіли, з чим це пов'язано

Читать на русском
Військовослужбовці армії рф стали частіше здаватися в полон у рамках проєкту Хочу жити. Це пов'язано з активізацією ворожих атак у Харківській області.
Фото: dailytrust.com

Військовослужбовці окупаційної армії росії стали частіше здаватися в полон у рамках державного проєкту «Хочу жити».

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов у ефірі телемарафону.

Усі працюють: у Мін'юсті розповіли, чим займаються російські військовополонені в УкраїніВійськовополонені росіяни, які не мають тяжких поранень, зайняті в Україні фізичною працею - плетуть меблі, склеюють матеріали.

За його словами, це пов'язано з активізацією російських атак у Харківській області – деякі окупанти не хочуть бути «гарматним м'ясом».

«Люди, які думали, що їх не відправлятимуть як «гарматне м'ясо» на штурмові дії, вважали, що відсидяться... Тепер не хочуть помирати. Деякі з них справді не бажають бути воєнними злочинцями та намагаються врятувати своє життя», – розповів Юсов.

Представник ГУР додав, що кількість заявок до «Хочу жити» зросла, особливо з початку червня. Він підкреслив, що Україна зі свого боку надає можливість здачі в полон і дотримується Женевських конвенцій.

Нагадаємо, наприкінці травня повідомлялося, що Україні довелося відкрити третій табір для утримання російських військовополонених, оскільки в полон здається багато ворогів.

Раніше в Мін'юсті уточнили, скільки коштує утримання одного російського військовополоненого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: