Остін вперше поговорив з новим міністром оборони рф – деталі

Читать на русском
Глава Пентагона Ллойд Остін вперше поговорив телефоном з міністром оборони рф Андрієм Білоусовим.
ArmyInform

Глава Пентагону Ллойд Остін у вівторок, 25 червня, вперше провів телефонні переговори з новим міністром оборони країни-агресора Андрієм Білоусовим.

Про це речник Пентагону Патрік Райдер повідомив під час брифінгу.

Кого з військових керівників росії відсторонили через провали на війні проти УкраїниНа інфографіці – хто із російського військового керівництва був відсторонений за провали на війні проти України. Днями Сергія Шойгу було звільнено з посади міністра оборони рф.

Як розповів Райдер, розмова відбулася з ініціативи американської сторони. Остін обговорив з Білоусовим війну росії проти України.

Згідно з його словами, під час розмови керівник Пентагону зазначив, що військовим відомствам росії та США важливо зберегти комунікацію.

При цьому, інших деталей переговорів речник Пентагону не розкрив.

Як відомо, остання розмова між представниками Міноборони США та росії відбулася у березні 2023 року – тоді Остін розмовляв із Сергієм Шойгу.

Нагадаємо, 14 травня, російський диктатор володимир путін підписав указ про призначення на посаду очільника міністерства оборони країни-агресора Андрія Білоусова.

Шойгу було призначено секретарем Радбезу рф. Перед цим з цієї посади звільнили Миколу Патрушева.

Тим часом аналітики Інституту вивчення війни писали, що заміна міністра оборони росії говорить про підготовку путіна до затяжної війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: