Апеляційна палата залишила без змін заставу ексдиректора КП «Полтавапаливо»

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни розміру застави, визначеної колишньому керівнику обласного КП.
фото: 49000.com.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін розмір застави в 1,9 млн грн, визначеної як запобіжний захід колишньому виконувачу обов'язків директора Полтавського обласного комунального виробничо-комерційного підприємства «Полтавапаливо» Миколі Горященку. НАБУ і САП підозрюють його у зловживаннях на 13 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС, не називаючи прізвища підозрюваного.

Втім, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Горященка.

Як відомо, антикорупційний суд визначив 1,9 млн грн застави ексдиректору КП «Полтавапаливо». На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись з Полтавської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Сторона захисту подала скаргу на це рішення.

«Апеляційна палата ВАКС, 26 червня 2024 року, розглянула апеляційну скаргу сторони захисту на ухвалу слідчого судді ВАКС від 31.05.2024 про застосування запобіжного заходу у вигляді застави в розмірі 1 млн 890 тис грн до колишнього очільника Полтавського обласного комунального підприємства «Полтавапаливо». За результатами розгляду колегія суддів АП ВАКС залишила без задоволення апеляційну скаргу сторони захисту, а ухвалу слідчої судді ВАКС – без змін», – інформує Апеляційна палата.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексдиректору КП «Полтавапаливо». За версією слідства, в.о. директора КП «Полтавапаливо», діючи без дозволу Полтавської обласної ради та в порушення статуту підприємства, у червні 2020 року уклав з приватним товариством договір про надання поворотної фінансової допомоги на суму 1,89 млн грн терміном на один місяць.

Виплата боргу мала відбутися вже за місяць, але сторони досягли домовленості про його погашення шляхом відчуження споруд та будівель підприємства вартістю нібито 1,8 млн грн на користь товариства. Утім, за даними експертизи, реальна ціна переданої нерухомості становила 14,5 млн грн, а саме відчуження відбулось з порушенням законодавства та без згоди власника – територіальної громади. Таким чином територіальна громада зазнала збитків на суму 12,7 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: