Апеляційна палата залишила без змін заставу посадовцю філії Держрезерву

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни розміру застави підозрюваному, але змінила один з покладених обов'язків.
фото: hospodar.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін заставу в 605 600 грн, визначену начальнику дільниці №4 державного підприємства «Чортківський комбінат хлібопродуктів» Державного агентства резерву Володимиру Шумаді.

Таке рішення 25 червня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив заставу Шумаді. На нього також поклали низку обов'язків: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватись від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні, підозрюваними, а також з пов'язаними з ними особами щодо обставин справи; не відвідувати приміщення, дільниці та орендовані площі ДП «Чортківський КХП» та здати на зберігання закордонні паспорти. Сторона захисту подала скаргу на це рішення.

«Апеляційну скаргу захисника задовольнити частково, ухвалу слідчого судді ВАКС від 27 травня 2024 року скасувати в частині покладення на (Шумаду – ред.) обов'язку не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду. У цій частині постановити нову ухвалу, якою покласти на (Шумаду – ред.) обов'язок не відлучатися за межі Чортківського району Тернопільської області без дозволу детектива, прокурора та суду. В іншій частині апеляційну скаргу захисника залишити без задоволення, ухвалу слідчого судді від 27 травня 2024 року – без змін», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екскерівнику Чортківського комбінату хлібопродуктів та ще двом особам у розтраті 8,3 млн грн. За версією слідства, у жовтні 2018 року директор хлібокомбінату за пособництва начальника дільниці та голови фермерського господарства організував підроблення накладних про постачання держпідприємству 2400 тонн зерна кукурудзи. На підставі цього комбінат сплатив частину вартості продукції, яку так і не отримав. Сума збитків – 8,3 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: