Північна Корея випробувала нову гіперзвукову ракету

Читать на русском
26 червня Північна Корея почала випробування нової гіперзвукової ракети. Запуск завершився вибухом у повітрі.
Фото: CBS News

У середу, 26 червня, Північна Корея провела випробувальний запуск ракети, схожої на гіперзвукову. Але запуск завершився вибухом у повітрі.

Про це CBS News повідомив офіційний представник Об’єднаного комітету начальників штабів Сеула.

Армія Кіма: який військовий потенціал має Північна КореяНа інфографіці – який військовий потенціал має Північна Корея, один із союзників путіна у війні проти України.

Ракета вилетіла з району в столиці Північної Кореї Пхеньяну приблизно о 5:30 ранку (4:30 вечора за східним часом у вівторок).

Представник JCS сказав, що випробування закінчилося невдачею після польоту приблизно в 155 миль. Гіперзвукові ракети літають настільки швидко, що здатні ухилитися від наявних на даний момент систем протиракетної оборони. Росія застосувала їх в Україні, а інші країни, зокрема США, розробляють системи гіперзвукової зброї.

Associated Press повідомило, що пізніше Південна Корея провела бойові навчання вздовж свого спірного західного морського кордону з Північною Кореєю.

Японія також підтвердила запуск, а її берегова охорона заявила, що ракета впала в Японське море, також відоме як Східне море.

Випробування відбулося після того, як у понеділок і вівторок Північна Корея запустила ще сотні повітряних куль зі сміттям на південь.

Військові Сеула заявили, що повітряні кулі перевозили «в основному паперові відходи», які не становлять загрози для безпеки населення. Але остання партія північнокорейських повітряних куль зірвала зліт і посадку в міжнародному аеропорту Інчхон, повідомив AFP офіційний представник.

Нагадаємо, нещодавно росія та Північна Корея підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство. Він передбачає надання взаємної допомоги «у разі агресії» проти одного з учасників.

Також стало відомо, що Північна Корея могла протягом півроку передати росії близько 1,6 млн артилерійських боєприпасів для війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: