Контррозвідка затримала агента російського спецназу, який готував прорив рф на Донеччині

Читать на русском
Служба безпеки України затримала агента російського спецназу, який готував прорив окупантів на Покровському напрямку.
ssu.gov.ua

Служба безпеки України затримала агента російського спецназу, який готував прорив окупантів на Покровському напрямку.

Про це йдеться на сторінці спецслужби у Telegram.

Відомо, що ворожий агент розвідував місця базування особового складу та важкого озброєння ЗСУ на Покровському напрямку, де тривають безперервні бої. Найбільше ворога цікавили локації укріпрайонів та вогневих позицій артилерії. Ця інформація потрібна окупантам для підготовки нових наступів і прориву оборони ЗСУ.

«Для збору відомостей агент пішки обходив місцевість, де фіксував потрібні йому локації. Отримані координати він позначав на гугл-картах. Служба безпеки затримала фігуранта у його власному помешканні», – йдеться у дописі.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився мешканець Мирнограда, працівник приватної охоронної компанії. У квітні цього року чоловіка дистанційно завербував спецпризначенець Росгвардії, який співпрацює з воєнною розвідкою окупантів. У поле зору окупантів зрадник потрапив як активний користувач проросійських Telegram-каналів.

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, станом на 27 червня найгарячішими напрямками на фронті залишалися Торецький, Покровський та Курахівський. Ситуація в районах бойових дій складна, втім, під контролем наших захисників.

Раніше аналітики ISW зазначали, що російські війська нарощують темпи своїх наступальних операцій у Донецькій області. Це може свідчити про підготовку до літнього наступу, або його початок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: