Зеленський пообіцяв до кінця року представити «зрозумілий і детальний» план закінчення війни

Читать на русском
Український уряд має намір до кінця цього року підготувати та представити детальний план завершення війни з росією.
Фото: Офіс президента України

Український уряд має намір до кінця цього року підготувати та представити детальний план завершення війни з росією.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час пресконференції із президенткою Словенії Наташею Пірц Мусар у Києві.

Саміт миру, F-16, енергетика: топ обіцянок Зеленського за останній місяцьЗеленський обіцяв зокрема розширювати співпрацю з Африкою, організувати другий Саміт миру, прискорити постачання F-16.

За його словами, після Саміту миру Україна зайнялася розробкою трьох окремих планів, які стосуються енергетики, продовольчої безпеки та обмінів.

«Ці питання, я впевнений, ми вирішимо. Принаймні ми підготуємо плани. Це буде найближчим часом. Усі інші пункти Формули миру ми розробимо та підготуємо один план, який буде на столі перед нашими партнерами. Для нас дуже важливо показати план закінчення війни, який буде підтриманий більшістю світу. Це дипломатичний шлях, над яким ми працюємо. Крім того, як я сказав, не все залежить від нас», – заявив він.

Зеленський додав, що паралельно із дипломатією Україна посилює своє озброєння. Зокрема, збільшує виробництво дронів, РЕБ та артилерії.

«Ми маємо бути сильними і тому розвиваємо наше виробництво, щоби бути сильними. Тому що росія, крім сили, нічого не розуміє, а крім сильних нікого не поважає. Тобто це дві паралельні речі – бути сильними на полі бою та розробити план, зрозумілий і детальний план. І він буде готовий цього року. Ось такий план», – підсумував президент.

Нагадаємо, нещодавно у Швейцарії відбувся перший Глобальний саміт миру. Згодом Зеленський провів нараду, присвячену підсумкам саміту та подальшим крокам держави.

Також повідомлялося, що Київ розгляне можливість участі у мирному саміті, який організує Китай.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: