Україна відкрила почесне консульство у Ліхтенштейні

Читать на русском
У четвер, 27 червня, Україна відкрила почесне консульство у Ліхтенштейні. На церемонії відкриття виступив  заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс.
Фото: МЗС України

В четвер, 27 червня, Україна відкрила почесне консульство у столиці Ліхтенштейну – Вадуці.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ.

Виступаючи на церемонії відкриття, заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс привітав Почесного консула Девіда Карла Яндрасітса з приєднанням до дипломатичної команди України та закликав до активної роботи заради наближення перемоги України.

В яких країнах немає посла УкраїниУкраїнського посла немає у понад сотні країн світу. Повний список країн – на інфографіці Слово і діло.

Він висловив вдячність усім, хто з великою відданістю працює для України від початку повномасштабного вторгнення росії.

«Особлива подяка кожному в Ліхтенштейні, хто розділив біль моєї країни і відкрив свої двері та серця моїм співвітчизникам. Чітка позиція Ліхтенштейну щодо війни рФ проти України, а також активна двостороння і багатостороння участь Князівства у зміцненні міжнародного правосуддя лише зміцнили наші зв’язки», – зазначив Євген Перебийніс.

У якості почесного гостя в офіційній церемонії взяла участь міністерка закордонних справ, освіти та спорту Князівства Ліхтенштейн пані Домінік Гаслер. Вона привітала відкриття Почесного консульства України та побажала Україні найскорішої перемоги.

«Україна та Ліхтенштейн поділяють спільні цінності та погляди. Відкриття почесного консульства України у Князівстві є історично значимою подією та символічним кроком для зміцнення взаємодії між нашими країнами», – наголосила Гаслер.

Під час окремої зустрічі з очільницею зовнішньополітичного відомства Євген Перебийніс висловив вдячність Ліхтенштейну за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, закликав до подальшої підтримки Князівством українських ініціатив у боротьбі з агресором. Крім того, сторонами обговорено перспективи розвитку двостороннього співробітництва у сферах, що становлять взаємний інтерес, а також взаємодію у рамках міжнародних організацій.

Нагадаємо, Албанія планує найближчим часом відкрити своє посольство у Києві. Такий крок ще більше зміцнить зв'язок з Україною.

А 16 червня стало відомо, що Мексика відновить роботу свого посольства у Києві. При цьому, буде посилено двосторонню співпрацю між Мексикою та Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: