В Ізраїлі проходять антиурядові протести

Читать на русском
В Ізраїлі десятки тисяч людей в різних містах вийшли на антиурядові протести. Протестувальники несуть плакати проти прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху та його уряду.
Фото: Times of Israel

В Ізраїлі десятки тисяч людей вийшли на антиурядові протести.

Про це повідомляє Times of Israel.

Сотні протестувальників блокують рух транспорту на перехресті Аміад у Верхній Галілеї в рамках щотижневих антиурядових протестів, які проводяться по всьому Ізраїлю.

Кількість учасників протесту на перехресті Аміад на шосе 90 є надзвичайно високою, і це відбувається після маршу від кібуцу, який останнім часом кілька разів ставав мішенню для терористів Хезболли. Протестувальники несуть плакати проти прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху та його уряду.

Десятки тисяч протестувальників також збираються в Тель-Авіві, де за останні тижні пройшов найбільший антиурядовий мітинг. Ще тисячі людей марширують у Хайфі та збираються в Єрусалимі, а також у південних містах Беер-Шева та Міцпе-Рамон.

Окремо Форум заручників і зниклих безвісти, який представляє родичів полонених, викрадених 7 жовтня, проводить щотижневий мітинг на Площі заручників у Тель-Авіві. На відміну від антиурядового мітингу неподалік, демонстрація на площі Заручників має заявлену безпартійну політику.

Організатори намагаються змусити уряд укласти угоду з ХАМАС про повернення заручників. ХАМАС вимагає припинити війну, розпочату терористичним нападом 7 жовтня, але Нетаньяху відхилив це, пообіцявши продовжувати боротьбу до повернення заручників і знищення ХАМАС.

Нагадаємо, нещодавно ізраїльське військове командування затвердило план щодо наступу на сусідній Ліван, пригрозивши знищенням терористам «Хезболли».

А 28 червня розвідка США повідомила, що масштабне протистояння між Ізраїлем і Хезболлою, ймовірно, спалахне в найближчі кілька тижнів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: