Російські ультранаціоналісти провокують етнічну та релігійну напруженість – ISW

Читать на русском
Російські ультранаціоналісти висловлюють все більше сумнівів у здатності влади запобігти новим терористичним атакам і розв'язати проблему етнічної та релігійної напруженості в рф після сутичок в Дагестані.
Укрінформ

Російські ультранаціоналісти висловлюють все більше сумнівів у здатності влади запобігти новим терористичним атакам і розв'язати проблему етнічної та релігійної напруженості в рф після сутичок в Дагестані.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Російські ультранаціоналісти поширили історію про нібито переслідування екстремістами російського лікаря у Дагестані, який відмовився прийняти пацієнтку, що не зняла нікаб При цьому вони стверджують, що екстремістські діячі організували цю подію, щоб розпалити подальшу етнічну і релігійну напруженість в Дагестані.

Ці заяви призвели до відновлення дискусій про заборону нікабу в росії. Аналітики ISW зауважують, що деякі західні країни та країни з більшістю мусульманського населення запровадили різні закони, що забороняють релігійний одяг та одяг, що закриває обличчя. Та російська дискусія є дивною, адже мусульман, які носять його, у рф небагато.

«Занепокоєння російських ультранаціоналістів питанням нікабу, схоже, є для них темою для розмови, щоб висловити своє сприйняття екстремістської загрози, яка виходить від російських мусульманських меншин, і щоб критикувати російську владу за те, що вона робить недостатньо для запобігання неминучих, на думку ультранаціоналістів, терористичних атак у майбутньому», – йдеться у дописі.

При цьому аналітики вважають, що ультранаціоналісти, ймовірно, продовжуватимуть висловлювати свої побоювання щодо подальших терористичних атак таким чином, щоб ще більше розпалювати етнічну та релігійну напруженість.

Нагадаємо, увечері 23 червня на російському Кавказі відбулася серія терактів. Невідомі обстріляли синагогу, церкву та наряд поліції у місті Дербент. Також сталася стрілянина в Махачкалі та на кордоні росії та Абхазії.

Після цього у Дагестані запровадили режим контртерористичної операції, який був скасований уже 24 червня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: