САП скерувала до суду справу Харківського авіаційного заводу

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура закінчила досудове розслідування зверненням до суду з обвинувальним актом стосовно розшукуваного фігуранта.
фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього першого заступника генерального директора Харківського державного авіаційного виробничого підприємства Ігоря Сунцова про заволодіння понад 36 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба САП, не вказуючи прізвище посадовця.

За інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Сунцова.

«28 червня 2024 року САП та НАБУ скерували до суду справу стосовно колишнього керівника Харківського державного авіаційного виробничого підприємства, яке входить до сфери управління концерну «Укроборонпром», причетного до заволодіння понад 36 млн грн коштів цього підприємства», – інформує прокуратура.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту Сунцова.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому першому заступнику гендиректора ХДАВП Ігорю Сунцову. За версією слідства, з травня 2013 року по січень 2015 року перший заступник гендиректора, зловживаючи своїм службовим становищем, перевів кошти підприємства шотландському офшору Portvilla Тrading LP за надання агентських послуг по продажу товарів військового призначення за кордон.

Проте, як з'ясувалося, жодних послуг українське товариство від іншого суб'єкту господарювання не отримувало. Як наслідок, ХДАВП було завдано збитків, сума яких сягає майже 30 млн грн.

У жовтні 2014 року Сунцов продовжуючи дії, спрямовані на заволодіння коштами держпідприємства та діючи спільно зі своїм знайомим, підписав контракт з цією ж компанією на постачання заводу двох авіаційних систем та забезпечив переведення держпідприємством передоплати на суму 472 тис. дол. (понад 6 млн грн на той час). Проте встановлено, що указаними коштами особи заволоділи, а для приховання цих злочинних дій згодом була підписана додаткова угода до контракту про неможливість постачання систем у раніше обумовлені строки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: