САП скерувала до суду справу екснардепа Долженкова

Читать на русском
Антикорупційний прокурор закінчив досудове слідство зверненням до суду з обвинувальним актом стосовно ексчлена парламенту.
фото: uk.wikipedia.org

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього народного депутата Олександра Долженкова про заволодіння 700 тисячами гривень компенсації на оренду житла в Києві.

Про це повідомляє прес-служба САП, не вказуючи прізвище фігуранта.

За даними «Слово і діло», йдеться саме про Долженкова.

«Прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього народного депутата, за обвинуваченням у незаконному одержанні понад 700 тис. грн компенсації за житло, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, НАБУ і САП повторно повідомили про підозру екснардепу Олександру Долженкову. За версією слідства, він з квітня 2015 по грудень 2018 року незаконно одержав із бюджету Апарату Верховної ради компенсацію за винайм житла, яку призначали народним депутатам, які не мали власних помешкань у столиці. Депутат приховав наявність власної квартири на Печерську і за майже два з половиною роки незаконно отримав на картку 700,28 тис. грн. Лише після виходу журналістського розслідування програми «Схеми» депутат відмовився від одержання цих виплат. Нещодавно слідство у справі завершили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: