В Укренерго назвали чотири чинники, які зараз впливають на тривалість відключень

Читать на русском
Упродовж останніх днів в Україні фіксується зростання тривалості відключень. Посилення графіків пов'язане відразу з кількома факторами.
Фото: censor.net

Упродовж останніх днів в Україні фіксується зростання тривалості відключень. Посилення графіків пов'язане відразу з кількома факторами.

Ситуацію прокоментував голова правління Укренерго Володимир Кудрицький у коментарі Українській правді.

Дефіцит в енергосистемі: як ощадливо споживати електроенергіюУкраїнців систематично закликають ощадливо споживати електроенергію, як це робити – на інфографіці.

За його словами, йдеться про чотири фактори, кожен із яких по-своєму впливає на ситуацію в енергосистемі.

«Обстріли тривають. І відбуваються, на жаль, досить регулярно. Також – це спека. І той факт, що надворі така висока температура, він впливає на збільшення споживання. У нас зараз середнє споживання за добу суттєво є вищим, за те, що було 2-3 тижні тому», – заявив Кудрицький.

Ще один фактор пов'язаний з тим, що країни-сусіди знизили можливості експорту електроенергії в Україну через зростання споживання на внутрішніх ринках.

«Тобто імпорт електроенергії з європейських країн зараз, скажімо так, не перебуває на максимальних позначках через те, що у сусідніх країнах немає багато вільного ресурсу для того, щоб його експортувати в Україну і допомогти тим самим збалансувати українську енергосистему. Ну, і продовжується літня ремонтна кампанія на досить великій кількості електростанцій. Ця ремонтна кампанія потрібна для того, щоб ми взимку мали максимум можливої доступної потужності наших електростанцій, зокрема – атомних», – резюмував він.

Нагадаємо, у Yasno прогнозують складну ситуацію зі світлом у найближчі тижні. Також стало відомо, що енергетики разом із владою мають намір скасувати відключення світла для мешканців прифронтових територій України.

«Слово і діло» пропонує подивитися, як Україна виробляла електроенергію до початку повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: