Укренерго уточнило графік відключення світла на сьогодні

Читать на русском
Обленерго будуть застосовувати три черги графіків погодинних відключень, часові проміжки уточнили в Укренерго.
dailylviv.com

В Україні сьогодні через сильну спеку в основному застосовуватимуть три черги графіків відключення світла, але не одночасно.

Про це повідомило Укренерго у вівторок, 2 липня.

Скільки електроенергії Україна імпортувала до та після масованих ударів рф навесніНа інфографіці – обсяги імпорту електроенергії з Європи до та після масованих атак росії навесні.

«Обленерго застосовуватимуть 3 черги графіків погодинних відключень до 10.00 та з 13.00 до кінця доби. З 10:00 до 13:00 – обсяг обмежень буде зменшено до 2 черг графіків погодинних відключень», – йдеться в повідомленні.

Енергетики зазначають, що причина таких жорстких обмежень – це спекотна погода. Адже споживання електроенергії зростає разом із підвищенням температури повітря. Сьогодні вдень в Україні очікується у середньому +32 градуси.

Вчора і сьогодні Україна приймає аварійні постачання електроенергії з сусідніх країн.

Протягом доби планується імпорт електрики з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 30 796 МВт-год.

Нагадаємо, цього тижня Україну накриє сильна спека. Дощі можливі лише на заході країни та частково в центрі. У Міненерго очікують, що незабаром погода зміниться і ситуація з електрикою покращиться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: