У ВМС заявили, що Керченська переправа залишається законною ціллю для ЗСУ

Читать на русском
Керченська поромна переправа – це основний логістичний шлях для армії рф, для забезпечення угруповання зброєю та технікою.
novynarnia.com

Російські військові у Криму знову використовують Керченську поромну переправу для логістики, тому вона є законною військовою метою.

Про це заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

Як часто окупанти оголошують повітряну тривогу в Криму та перекривають Керченський містЯк часто російські окупанти перекривають Кримський міст і оголошують на острові повітряну тривогу – на інфографіці.

«Це основний логістичний шлях для них для забезпечення угруповання. Таким був і досі поразки. Поразка була невипадковою, враховуючи ту кількість логістики, яку бере на себе ця поромна переправа, то відповідно це законна військова мета. Тому що саме воно забезпечує угруповання і в Криму, і на півдні України», – розповів Плетенчук.

За його словами, росіяни намагаються посилювати захист переправи, проте перекрити Керченську протоку вони повністю не можуть. Також окупанти не можуть на 100% захистити Керченську переправу.

«В принципі, нічого не можна захистити на 100%, особливо коли є для цього бажання знищити цей об'єкт», - додав Плетенчук.

Нагадаємо, у червні стало відомо, що окупанти відновили роботу поромної переправи в Керчі, по якій ЗСУ вдарили ракетами ATACMS у ніч проти 30 травня.

Пізніше повідомлялося, що росіяни намагаються звузити Керченську протоку для посилення вогневого контролю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: