Апеляційна палата розгляне скаргу на заочний арешт екснардепа Демчака

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргою захисника підозрюваного політика на обраний заочний запобіжний захід.
фото: Facebook

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на заочне взяття під варту колишнього народного депутата Руслана Демчака, якого НАБУ і САП підозрюють у незаконному одержанні компенсації за оренду житла в Києві, коли він мав маєток під Києвом.

Таке рішення 1 липня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заочно заарештував екснардепа Демчака. Його адвокат подав скаргу на це рішення.

«Призначити розгляд апеляційних скарг підозрюваного (Демчака – ред.) та захисника підозрюваного на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 4 червня 2024 року про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно (Демчака – ред.) у відкритому судовому засіданні в приміщенні АП ВАКС на 10:00 1 серпня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру екснардепу Демчаку у зловживаннях. За версією слідства, Демчак, коли був народним депутатом України, отримував компенсацію за оренду житла в Києві, хоча мав приватний будинок в Крюківщині, що під Києвом. Цей будинок був оформлений на його батька, проте політик ним користувався.

На думку НАБУ і САП, екснардеп незаконно отримав близько 225 тисяч гривень компенсації. Про підозру політику повідомили заочно, оскільки місце його перебування не встановлено. Йому інкримінують вчинення правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 364 ККУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: