Українські розвідники ударом дрона зупинили важливий завод в рф – ЗМІ

Читать на русском
Спецоперація ГУР та СЗР. Зупинився єдиний в росії електрометалургійний комбінат повного циклу.
shutterstock.com

Українські військові завдали удару безпілотниками по електропідстанціях у Бєлгородській області рф, через що зупинив роботу Оскольський електрометалургійний комбінат імені Угарова у Воронезькій області.

Про це з посиланням на джерела у розвідці повідомляє УП у середу, 3 липня.

Лише військові цілі: які об'єкти російського ОПК атакували дрониЯкі підприємства російського оборонно-промислового комплексу атакували дрони під час війни – на інфографіці.

Як повідомляється, удару було завдано 1 липня. Це була спільна операція Головного управління розвідки (ГУР) та Служби зовнішньої розвідки (СЗР).

Оскольський електрометалургійний комбінат – єдине такого типу в росії металургійне підприємство повного циклу.

Як зазначають джерела, комбінат припинив роботу внаслідок ураження дронами двох основних електропідстанцій у Бєлгородської області: ПС Старий Оскол поблизу села Незнамове та ПС Металургійна біля села Волоконівське.

«В результаті операції було повністю знеструмлено комбінат, через що зупинилися всі електродугові печі, в яких застиг метал. Для їх повторного запуску може знадобитися кілька місяців», – йдеться у повідомленні.

Джерела стверджують, що цей комбінат має виняткове значення для військово-промислового комплексу рф, оскільки виробляє високоякісну сталь, у тому числі леговані види спецсталів для автопрому та машинобудування.

Продукцією комбінату користуються такі компанії російського ВПК: ГАЗ, УАЗ, КамАЗ, заводи групи підшипникових компаній ЕПК та SKF.

Нагадаємо, 1 липня у Бєлгороді та області стався блекаут. Раніше повідомлялося, що мешканцям Бєлгородщини роздадуть вогнегасники для боротьби з наслідками прильотів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: