Рятуйте себе самі: мешканцям Бєлгородщини роздадуть вогнегасники для боротьби з наслідками прильотів

Читать на русском
Губернатор Бєлгородської області рф заявив, що мешканцям прикордонних сіл роздадуть вогнегасники, щоб самим гасити пожежі після атак дронів.
t.me/vvgladkov

У Бєлгородській області рф жителям прикордонних сіл роздадуть вогнегасники, щоб вони самі гасили пожежі після атак безпілотників.

Про це заявив губернатор Бєлгородщини В'ячеслав Гладков у п'ятницю, 28 червня, у своєму Telegram.

Терор «повторних ударів»: росія вдається до інтервальних обстрілів цивільних об’єктів з метою знищення рятувальниківРосія часто вдається до тактики подвійних ударів, націлених на рятувальників, медиків та поліцейських, які першими прибувають на місце обстрілу. Це вважається воєнним злочином.

За його словами, дрони, які б'ють по «будинках, автомобілях та мирному населенню», стали головною загрозою для мешканців регіону останнім часом. При цьому у Бєлгородській області є населені пункти, куди неможливий заїзд спецтехніки під час пожежі. Росіяни визнають, що побоюються прицільних ударів.

Тому влада Бєлгородської області закупила вогнегасники, щоб жителі сіл самі справлялися з пожежами.

«Ці вогнегасники роздамо по будинках, за тими населеними пунктами, які знаходяться в безпосередній близькості вздовж кордону для оперативного прийняття рішень», – сказав Гладков.

Він уточнив, що вже придбали майже 5 тисяч вогнегасників.

Нагадаємо, росія від початку війни сама регулярно застосовує тактику повторних ударів – окупанти прицільно били по об'єктах в Україні, коли там працювали рятувальники.

У Повітряних силах днями розповіли, скільки дронів рф випустила по Україні з початку цього року.

При цьому росіяни самі досить часто впускають авіабомби на свої ж міста та села, найчастіше – на Бєлгородську область.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: