Зеленський анонсував нові програми для допомоги українцям в умовах дефіциту електрики

Читать на русском
Кабінет міністрів найближчим часом представить низку програм, які полегшать ситуацію з мобільним зв'язком та відключенням світла.
Фото: Офіс президента України

Кабінет міністрів найближчим часом представить низку програм, які полегшать ситуацію з мобільним зв'язком та відключеннями світла.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до нації.

Дефіцит в енергосистемі: як ощадливо споживати електроенергіюУкраїнців систематично закликають ощадливо споживати електроенергію, як це робити – на інфографіці.

За його словами, нарада, присвячена цьому питанню, була проведена сьогодні з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, міністеркою економіки Юлією Свириденко, головою Мінцифри Михайлом Федоровим та міністром фінансів Сергієм Марченком.

«Уже є чіткі деталі нових рішень для українців – нових програм, які допоможуть людям у цей час дефіцитів електрики, а також щодо стабілізації мобільного звʼязку», – наголосив він.

Зеленський додав, що зараз потрібно максимум можливостей забезпечити генерацію, «і під це буде фінансовий ресурс».

Нагадаємо, 20 червня президент провів Ставку, присвячену питанням енергетичної безпеки. Тоді він заявляв, що уряд розробить стратегію розвитку поновлюваної енергетики та розподіленої генерації.

Раніше повідомлялося, що енергетики спільно з владою мають намір скасувати відключення світла для мешканців прифронтових територій України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: