1 млн доларів за свою людину на митниці: САП запобігла масштабній корупційній схемі

Читать на русском
Двоє підозрюваних пропонували керівництву Державної митної служби величезні хабарі за призначення своїх людей на посаду керівників Львівської, Волинської та Чернівецької митниць.
фото САП/НАБУ

Детективи НАБУ повідомили про підозру двом особам, які намагалися призначити на керівні посади у територіальних органах Державної митної служби «своїх людей» для впровадження корупційних схем.

Про це повідомила пресслужба САП у четвер, 4 липня.

Як у світі карають чиновників-корупціонерівЯк в інших країнах, у мирний час, карають чиновників-корупціонерів – на інфографіці. У США загрожує до 15 років в'язниці та штраф, а Фінляндії – лише 4 роки в'язниці.

За інформацією «Слово і діло», обшуки проводили у в.о. голови Держмитслужби Сергія Звягінцева та директора департаменту внутрішньої безпеки Держмитслужби Олександра Маруженка.

Також за нашими даними і за інформацією Bihus.Info, про підозру у кримінальному провадженні щодо торгівлі керівними посадами у структурі Державної митної служби НАБУ повідомило Назару Шептицькому. Як пише видання, Назар Шептицький – пасинок Олександра Рувіна, очільника КНДІСЕ – найбільшого та найвпливовішого судово-експертного інституту в країні.

Слідчі з'ясували, що зазначені особи пропонували керівництву Державної митної служби України 1 млн дол за призначення своєї людини на посаду керівника Львівської митниці, ще 500 тис. дол та 200 тис. дол – за посади очільників Волинської і Чернівецької митниці відповідно.

Крім того, з'ясувалося, що учасники групи обіцяли керівництву митної служби половину прибутків, отриманих внаслідок незаконної діяльності на митниці.

«Двом особам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України. Наразі одну особу, яка була ініціатором злочину, затримано на підставі ст. 208 КПК України», – додали в САП.

Слідство продовжується.

Нагадаємо, раніше ВАКС заарештував начальника управління Рівненської митниці. Також повідомлялося, що апеляційна палата розгляне скаргу на арешт екс-начальника Чернівецької митниці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: